Planches Contact
New Brighton, England, 1983-85 © Martin Parr Magnum Photos

Voor het tweede opeenvolgende jaar wordt Planches Contact gehouden op meerdere locaties in heel Normandië.

De 11e editie van het fotofestival Planches Contact te Deauville bevestigt meer dan ooit de eigenheid van het festival. De pandemie en de gevolgen ervan zette het internationale programma op z’n kop, maar opende ook deuren voor artistieke verkenningen. Dit jaar daarom geen fotografen uit Afrika en Australië, die zijn doorgeschoven naar het volgend jaar. Het festival legt nu de focus op de Europese fotografie.

Voor het tweede opeenvolgende jaar wordt Planches Contact gehouden op meerdere locaties in heel Normandië: aan de kust, op het platteland, in andere stedelijke gebieden. Al deze tentoonstellingen hebben het DNA van het festival, en tonen de complexiteit en rijkdom van het moderne fotografische toneel. Enkele namen die dit jaar present zijn (zie de website voor het volledige program): Martin Parr, Evangelia Kranioti, Philippe Chancel, Lorenzo Castore en Les Riverboom.

17 oktober tot en met 3 januari 2021
Résidence de l’Horloge
Quai de l’Impératrice Eugénie – 14800 Deauville
www.indeauville.fr

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in