Dirk Du Chau
© Dirk Du Chau

Fotograaf Dirk Du Chau toont met sprekende foto’s welke positieve impact de zee op de gevoelens en gedachten van de mens heeft.

Wat doet de zee met ons? We houden ervan om dicht bij de zee te zijn, zoeken haar telkens weer op. We komen tot rust door de zilte geur, het ruisen van de golven, de zeebries. Aan zee krijgen we letterlijk en figuurlijk weer adem. ‘Blue Mind’ heet dit fenomeen: de positieve impact van de zee op onze gedachten en gevoelens.

Fotograaf Dirk Du Chau toont met sprekende foto’s welke positieve impact de zee op de gevoelens en gedachten van de mens heeft. Sinds 2016 ‘steelt’ hij voor zijn Blue Mind-reeks niet-geënsceneerde momenten. Hij voelt en vindt de positieve impact van de zee van De Panne tot in Het Zwin, maar toch vooral in Oostende. Zijn reeks, waarvan je hier een deel kan zien, is een verzameling van kleine en grote verhalen, tegelijk ingetogen en sterk vormgegeven.

Dirk Du Chau ontwikkelt in 1975 zijn eerste foto’s in Griekenland, in een tent die als donkere kamer is ingericht. Hij volgt een opleiding fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Zijn beelden zijn telkens weer bijzondere composities, oogstrelend mooi maar met een weerhaakje. Een weerhaakje dat de toeschouwer uitnodigt om op zoek te gaan naar het verhaal in het verhaal en zo aan de beelden een eigen invulling te geven.

Tot en met 12 oktober
Nieuwe Gaanderijen
Koning Boudewijnpromenade (Zeedijk) – 8400 Oostende
www.oostende.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in