Stephan Vanfleteren
Corona Walks #4714 © Stephan Vanfleteren

Stefan Vanfleterens succesvolle oeuvretentoonstelling is nu uitgebreid met zijn nieuwe reeks Corona Walks, die hij maakte tijdens de lockdown.

De eerste grote overzichtstentoonstelling van deze gerenommeerde Belgische fotograaf in FOMU is een overdonderend succes. Al meer dan 125.000 mensen bezochten de tentoonstelling, een unicum voor het FOMU én een fotografietentoonstelling in België. Na de tijdelijke sluiting vanwege corona is de expo uitgebreid met een extra ruimte. Daarin is een selectie foto’s van Vanfleterens nieuwe reeks Corona Walks te zien, die hij maakte tijdens de lockdown. De beelden zijn nog tot en met komende zondag in FOMU te bewonderen.

Stephan Vanfleteren studeerde fotografie in Sint-Lukas Brussel. Hij werkte van 1993 tot 2009 als freelance fotograaf voor de krant De Morgen, maar bleef veel tijd investeren in eigen projecten. Hij is gespecialiseerd in zwart-witportretten en langdurige reportages in binnen- en buitenland. Hij werkt momenteel vooral voor buitenlandse kranten en tijdschriften. 

Bij het grote publiek is Vanfleteren vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverde hij een brede waaier aan documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als ongekende parels een plaats, en wordt de evolutie in Vanfleterens oeuvre zichtbaar.

Advertentie

Tot en met 13 september
FOMU
Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen
www.fotomuseum.be

Jan Decleir, 2016 © Stephan Vanfleteren
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in