René Magritte
© 2019-2020, Charly Herscovici c/o SABAM

De tentoonstelling is samengesteld uit meer dan honderddertig originele foto’s, de meeste daarvan zijn door René Magritte zelf gemaakt.

De ontdekking van de foto’s van René Magritte in de jaren zeventig, tien jaar na het overlijden van de schilder, heeft een nieuw licht geworpen op zijn creatieproces en de nauwe banden die hij heeft met ‘het mechanische beeld’. Sindsdien zijn andere beelden, afkomstig uit albums van zijn verwanten, opgedoken die de studie van de relatie tussen schilderkunst en fotografie in het oeuvre van René Magritte vervolledigen, maar eveneens de invloed van de film, een kunstvorm waarop Magritte ook dol was.

De tentoonstelling is samengesteld uit 131 originele foto’s, de meeste daarvan zijn door Magritte zelf gemaakt, en bevat ook een ruimte waar zijn amateurfilms worden getoond. Het geheel vertelt evenveel over de schilder als over de gebruiker van fotografie. Zo zijn er foto’s uit zijn kindertijd te zien en beelden van de intellectuele familie van de schilder, de groep Brusselse surrealisten die vanaf 1925 de ontwikkeling van zijn oeuvre ondersteunden. Ook vind je foto’s die als model dienden voor zijn schilderijen.

De tentoonstelling bevraagt niet alleen de verhouding van de schilder tot het mechanische beeld, maar onthult bovendien een intieme René Magritte.

Tot en met 20 september
Musée de la Photographie
Avenue Paul Pastur 11, 6032 Charleroi
www.museephoto.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in