Sandrine Lopez
Uit de serie Arkhê © Sandrine Lopez


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Sandrine Lopez is een Franse fotografe en videokunstenaar die woont en werkt in Brussel. Na haar Master Sociologie in Bordeaux is ze zich gaan wijden aan de fotografie, onder meer door een studie aan de Ecole Supérieure des Arts de l’image ‘Le 75’ te Brussel.

De tentoontstelling Arkhê toont in een dertigtal foto’s het resultaat van zoektochten, van beklijvende, opwindende, angstaanjagende, maar altijd fascinerende ontmoetingen die moeten uitmonden in een portret, een beeld, met de nacht als gemeenschappelijk punt.

Wat ligt er aan de basis van de foto’s van Sandrine Lopez? Welk is hun vertrek- en convergentiepunt? Een fascinatie voor een silhouet, een houding, een gelaat? Is het een verlangen om er zo dicht mogelijk bij te komen, de essentie zelf ervan te begrijpen? Arkhê is zowel een confrontatie met het lichaam, tegelijkertijd subliem en angstaanjagend, als de persistentie van die blik. Of, zoals Christophe Van Rossom haar foto’s ooit beschreef: “een knipperende blik, tussen nieuwsgierigheid en angst, op de afgronden van het zijn.”

Tot en met 19 januari 2020
Musée de la Photographie
Avenue Paul Pastur 11
6032 Charleroi
www.museephoto.beWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in