Circle of Life
© Lieve Blancquaert

Tien jaar lang legde Lieve Blancquaert overal ter wereld geboorte, huwelijk en dood vast. Circle of Life is het sluitstuk van die wereldwijde zoektocht.

Net zoals in de gelijknamige televisiereeks brengt Lieve Blancquaert de fotoreportages ‘Birth day‘, ‘Wedding day’ en ‘Last days’ in de tentoonstelling Circle of Life op een originele manier samen. Tien jaar lang legde ze overal ter wereld geboorte, huwelijk en dood vast. De expo is het sluitstuk van die wereldwijde zoektocht. In een multimediale setting zie je rituelen, tradities en gebruiken bij de sleutelmomenten van het leven.

“Voor mij is deze tentoonstelling een sluitstuk van een wereldwijde zoektocht. Met verhalen over geboorte, liefde en dood. Verhalen over de cirkel van het leven.” Aldus de fotografe. De tentoonstelling vult de Gentse Sint-Pietersabdij met deze verhalen. De multimediale uitwerking met foto’s, film en soundscapes gaat er in dialoog met het historisch huis, en hier en daar zelfs met oude en hedendaagse kunst. In de audioguide geeft Lieve Blancquaert bovendien zelf toelichting bij de beelden.

Tot en met 12 januari 2020
Sint-Pietersabdij
Sint-Pietersplein 9
9000 Gent
historischehuizen.stad.gent/nl/sint-pietersabdij

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in