De CEWE software beschikt over een uitgebreide bibliotheek aan achtergronden, kaders, clip-art en sjablonen.

Een perfecte balans

Het Duitse CEWE is Europa’s grootste fotofinishing bedrijf. Het heeft al meer dan 50 jaar expertise opgebouwd in het printen en ontwikkelen van foto’s, en is vandaag actief in 25 landen. In 2017 produceerde CEWE meer dan 6 miljoen fotoalbums die via de eigen distributiekanalen en die van partners naar klanten toegingen.
Bij CEWE vinden we (naast talloze andere fotoproducten) een zeer ruim assortiment aan fotoboeken met verschillende formaten en afwerkingsopties. De bestelde exemplaren – met respectievelijk satijnglans, hoogglans en het nieuwe premium matte fotopapier – zijn alle voorbeeldig afgewerkt. De pagina’s liggen netjes vlak en vallen mooi open. Alle foto’s worden precies zoals verwacht gereproduceerd zonder merkbare aanpassingen aan helderheid, contrast, kleurweergave en scherpte.
Twee exemplaren komen met een klassieke glanzende fotokaft, de premium matte uitvoering met een eveneens matte omslagfoto. We merken op dat CEWE deze fotokaften digitaal drukt: onder de loep we zien een duidelijk rasterpatroon. Op de matte uitvoering maken we kennis met de optionele reliëflak-opdruk: een erg fraai resultaat, vooral omdat we onze covertekst op een donker beeldgedeelte geplaatst hebben. We stellen verder vast dat het lettertype op de kaft met lak-opdruk verschilt van dat op de andere versies. Deze wellicht door het productieproces opgedrongen aanpassing was ons niet opgevallen bij het aanvinken van de lakoptie. Op de achterkaft staat binnenin een merklogo en een barcode.
De CEWE opmaaksoftware is sinds onze eerdere tests nog verder geëvolueerd. De overzichtelijke gebruikersinterface moet beginners niet ontmoedigen: helpteksten, instructievideo’s, regelmatige webinars en een 7/7 helpline via telefoon of e-mail staan ter beschikking om snel en goed vertrouwd te raken met de talrijke geavanceerde functies.
We ontvangen onze als één pakket bestelde testalbums later dan verwacht, wellicht omdat speciale opties zoals lak-opdruk extra productietijd vergen. Een latere aparte bestelling wordt enkele dagen sneller bezorgd.
Onze beoordeling
+  correcte beeldreproductie; prima afwerking; veelzijdige opmaaksoftware
  storend merklogo
Fotoboek XL
Formaat: kaft 29,6 x 29,6 cm, pagina’s 29,0 x 29,0 cm
Standaard 26 pagina’s, uit te breiden per 4 tot maximum 114
Bij 26 pagina’s en mat fotopapier: dikte 10 mm, gewicht 765 g
Kostprijs met mat fotopapier: € 64,90 (26 pagina’s), € 94,90 (50 pagina’s)
Kostprijs met glanzend fotopapier: € 69,90 (26 pagina’s)), € 105,90 (50 pagina’s)
Kostprijs met premium mat fotopapier: € 79,90 (26 pagina’s), € 120,40 (50 pagina’s)
Extra’s: lakopdruk op kaft € 4,95; geschenkbox € 14,95
Levertijd: 5-9 werkdagen (afhankelijk van opties)
www.cewe.bewww.cewe.nl
In Shoot 65 werd dit fotoboek vergeleken met de
producten van andere aanbieders. Het overzichtsartikel vind je hier.

 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.