Ook bij Pixum bestaat de optie om teksten of versieringen op de kaft van een lak-opdruk te voorzien.

De juiste kwaliteit aan de juiste prijs

Bij de oprichting in 2000 was Pixum de eerste online fotoservice in Duitsland. Vandaag is de onderneming flink gegroeid en beschikt over e-commerce platformen in 7 talen. Het is geen geheim dat Pixum en CEWE voor fotoalbums dezelfde productielijnen delen. Pixum heeft wel een eigen marktbenadering en infrastructuur voor marketing, verkoop en klantondersteuning. Het verwondert ons dus niet dat de Pixum fotoboeken er fysiek volledig identiek uitzien als die van CEWE: beeldkwaliteit en afwerking zijn even degelijk. Alleen prijkt achteraan in het boek in dit geval een blauw merklogo.
Ook de opmaaksoftware is – op de specifieke ‘branding’ en enkele details na – gelijkaardig. We kunnen zelfs een album ontwerpen met het ene programma, en dat later met het andere programma verder bewerken en uiteindelijk bestellen. Hou er wel rekening mee dat de respectievelijke softwareversies niet altijd gelijklopen: bij de overgang tussen programma’s zijn verschillen of aanpassingen niet uitgesloten, en is extra goed nakijken zeker aanbevolen.
Het pakket biedt een diverse reeks ontwerpstijlen en een omvangrijke collectie pagina-indelingen; deze laatste zijn eenvoudig te personaliseren en op te slaan voor later hergebruik. Ook aan kaders, maskers (sjablonen) en clip-arts is er geen gebrek. Alle op de computer geïnstalleerde lettertypes worden ondersteund, en vrijwel alle tekstparameters zijn instelbaar.
Binnen de geteste productcategorie houdt Pixum licht lagere prijzen aan voor albums met een kleiner aantal pagina’s. Wordt het fotoboek uitgebreid, dan worden de Pixum albums net iets duurder. De prijs voor een album op premium mat fotopapier komt altijd hoger uit. Pixum voert vrijwel voortdurend specifieke promotieacties, op het juiste moment bestellen kan best een mooi voordeel opleveren!
Onze beoordeling
+  correcte beeldreproductie; prima afwerking; veelzijdige opmaaksoftware
  storend merklogo
Fotoboek XL
Formaat: kaft 29,5 x 29,5 cm, pagina’s 29,0 x 29,0 cm
Standaard 26 pagina’s, uit te breiden per 4 tot maximum 114

Bij 26 pagina’s en zijdeglans fotopapier: dikte 10 mm, gewicht 765 g
Kostprijs met zijdeglans fotopapier: € 57,94 (26 pagina’s), € 93,94 (50 pagina’s)
Kostprijs met hoogglans fotopapier: € 64,94 (26 pagina’s), € 106,94 (50 pagina’s)
Kostprijs met extramat fotopapier: € 87,94 (26 pagina’s), € 135,94 (50 pagina’s)
Extra’s: lakopdruk op kaft € 5,49; geschenkbox € 14,95
Levertijd: 6 werkdagen
www.pixum.bewww.pixum.nl
In Shoot 65 werd dit fotoboek vergeleken met de
producten van andere aanbieders. Het overzichtsartikel vind je hier.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.