De achtergrondkleur van deze dubbele pagina kan via een kleine omweg exact worden ingesteld.

Altijd goedkoper?

Ruim 40 jaar na oprichting telt winkelketen Kruidvat meer dan duizend verkooppunten in Nederland en België. Naast de bekende health & beauty producten biedt Kruidvat onder eigen merknaam een hele reeks fotoproducten als dienstverlening aan de klanten. CEWE treedt daarbij discreet op als service-partner.
Ook hier dus geen verrassingen: de Kruidvat fotoboeken lijken – op het onvermijdelijke merklogo na – als twee druppels water op die van CEWE en Pixum. Wel zijn hier de albums op fotopapier enkel verkrijgbaar in een matte (satijnglans) of een hoogglans uitvoering, en worden extra bladzijden per 8 i.p.v. per 4 aangerekend. De Kruidvat albums blijken ook net iets minder te wegen.  Opnieuw is de opmaaksoftware – op het merkbeeld en kleine details na – vrijwel identiek, inclusief mogelijkheid tot (voorzichtige) uitwisseling van bestanden.
De kleur van teksten en kaders kan gekozen worden uit een beperkte tabel, numeriek worden ingegeven als rgb- of hsl-waarde, of nog worden opgepikt uit een foto. Voor achtergronden is er een lijst van effen kleuren, patronen en texturen beschikbaar. Wil je toch een achtergrond een specifieke kleur uit een foto meegeven, dan kan dat indirect door onder de foto paginavullend een clip-art te plaatsen.
De prijzen van de geteste fotoboeken vallen bij Kruidvat iets lager uit dan bij CEWE, en zijn min of meer gelijklopend met die bij Pixum (telkens met thuislevering per post). Daarnaast laat Kruidvat ons toe de bestelde albums in één van de winkels af te halen en te betalen: zo vermijden we de verzendkosten en genieten we van een extra voordelige prijs. Zelf laten we onze bestelling thuis met de post afleveren; we ontvangen onze albums wel pas na 10 werkdagen.
Onze beoordeling
+  correcte beeldkwaliteit en afwerking; veelzijdige opmaaksoftware; afhaalmogelijkheid in winkel
  wat langere levertijd; storend merklogo
Fotoboek XL
Formaat: kaft 29,5 x 29,5 cm, pagina’s 29,0 x 29,0 cm
Standaard 26 pagina’s, uit te breiden per 8 tot maximum 114

Bij 26 pagina’s en mat fotopapier: dikte 10 mm, gewicht 750 g
Kostprijs met mat fotopapier: € 58,93 (26 pagina’s), € 88,93 (50 pagina’s)
Kostprijs met glanzend fotopapier: € 66,93 (26 pagina’s), € 104,13 (50 pagina’s)
Extra’s: lakopdruk op kaft € 3,99; geschenkbox € 12,99
Levertijd: 10 werkdagen (inclusief lakopdruk)
www.kruidvat.bewww.kruidvat.nl
In Shoot 65 werd dit fotoboek vergeleken met de
producten van andere aanbieders. Het overzichtsartikel vind je hier.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.