Positioneren van foto’s gebeurt op zicht, maar er zijn gelukkig hulpmiddelen om uit te lijnen.

Partner voor de vakhandel

Fuji Print is een onderdeel van de Japanse Fujifilm Corporation, een specialist op het gebied van fotografie en fotofinishing. Fuji Print verzorgt fotoservices voor de vakhandel in België en Nederland: je bestelt dus online vanop je thuiscomputer en haalt na enkele dagen het afgewerkte product op bij een fotohandelaar. Die kan je meteen adviseren over het productassortiment en hulp bieden bij vragen. Prints4u, een ander onderdeel van Fujifilm, levert gelijkaardige fotoproducten aan consumenten die thuislevering verkiezen.
De Fuji Print website geeft helaas geen overzicht van mogelijke afhaalpunten. Tijdens het bestelproces kies je een fotozaak in je nabijheid op basis van plaatsnaam of postcode. Tip: één of twee begincijfers van je postcode invoeren geeft het snelst resultaat.
We zijn onder de indruk van onze testboeken op mat (zijdeglans) resp. hoogglans fotopapier. De afwerking van kaft en binnenwerk is prima verzorgd, net als de beeldkwaliteit. We vinden enkel een discrete productiecode binnenin op de kaft.
Downloadsoftware is voorlopig enkel beschikbaar voor Windows; voor Mac-gebruikers is er nu alleen de eenvoudiger online opmaaktool. We krijgen een redelijk aantal standaard pagina-indelingen voor enkele en dubbele pagina’s, die we makkelijk kunnen aanpassen en bewaren voor later hergebruik. De plaatsing van beeld- en tekstelementen gebeurt eerder op zicht, bij gebrek aan een hulpraster. Gelukkig zijn er handige tools om objecten t.o.v. elkaar of t.o.v. de pagina uit te lijnen.
De tekstfuncties zijn basaal, de letterkleur kan enkel uit een minimale lijst gekozen worden. Ook de keuze van een achtergrond is beperkt tot een vaste maar uitgebreide reeks effen kleuren en texturen. De helpfunctie geeft niet altijd duidelijke informatie.
De kostprijs is een aangename verrassing: de Fuji Print albums behoren tot de goedkoopste uit onze test. Onze exemplaren waren al na 4 werkdagen op het gekozen afhaalpunt beschikbaar.
Onze beoordeling
+  uitstekend product; aantrekkelijke prijs; afhaalmogelijkheid bij fotohandelaar
  beperkte opmaaksoftware, enkel voor Windows; beperkt aantal deelnemende fotozaken
Briljant Fotoboek
Formaat: kaft 29,5 x 29,5 cm, pagina’s 29,0 x 29,0 cm
Standaard 24 pagina’s, uit te breiden per 2 tot maximum 72
Bij 26 pagina’s en mat fotopapier: dikte 10 mm, gewicht 804 g
Kostprijs met mat fotopapier: € 52,70 (26 pagina’s), € 70,70 (50 pagina’s)
Kostprijs met glanzend fotopapier: € 66,20 (26 pagina’s), € 90,20 (50 pagina’s)
Levertijd: 4 werkdagen
www.fujiprint.bewww.fujiprint.nl
In Shoot 65 werd dit fotoboek vergeleken met de
producten van andere aanbieders. Het overzichtsartikel vind je hier.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.