De profotonet software biedt een exacte numerieke controle over de grootte en plaatsing van elk element.

Topklasse!

Het Nederlandse profotonet heeft een jarenlange ervaring met de productie van fotoafdrukken, canvassen, fotoalbums en fotoboeken op echt fotopapier ‘voor de veeleisende hobby- en beroepsfotograaf’. Naast de geteste albums voert profotonet ook eenduurder Premium assortiment, met o.a. verdikte boekbladen en een grote keuze aan luxe coveropties (combinatie foto op leer, acrylcover…).

We merken meteen dat de profotonet albums groter zijn dan alle andere, en ook een stuk steviger. De afwerking van kaft en vlakliggende binding is onberispelijk. Foto’s worden precies weergegeven zoals bedoeld, met een correcte belichting en kleurweergave. Details worden bijzonder goed weergegeven – profotonet zegt met een hogere resolutie te belichten dan andere producenten. De uitvoering op extramat fotopapier valt erg in de smaak. Ook fijn: nergens is een productiecode of een merklogo te bespeuren.
Uniek bij profonet is de mogelijkheid om op de eerste linker pagina respectievelijk de laatste rechter pagina van het album foto’s of teksten te plaatsen. Omwille van de uniformiteit binnen de test maken we daar geen gebruik van (maar voegen twee blanco pagina’s toe).
Alle opmaakparameters kunnen exact ingesteld worden. Dat geldt zowel voor de plaatsing en de afmetingen van beeld- en tekstvelden als voor de eigenschappen van teksten, zelfs letter- en regelafstanden. Ideaal voor wie vertrouwd is met lay-outprogramma’s zoals Adobe InDesign! Last-minute aanpassingen aan foto’s gebeuren niet via een ingebouwde module, maar gebruiken een beeldeditor naar keuze (bijv. Adobe Photoshop).
Als ondersteuning beschikken we over een uitgebreide FAQ-lijst op de website en een uitvoerige gebruikshandleiding in PDF-formaat.
De kwaliteit en veelzijdigheid van de profotonet albums komen uiteraard niet gratis, deze fotoboeken zijn de duurste uit onze test. Het prijsverschil met andere leveranciers neemt af naarmate er meer pagina’s gebruikt worden.
Onze beoordeling
+  perfecte beeldreproductie; onberispelijke stevige afwerking; krachtige opmaaksoftware
  minder standaard pagina-indelingen; hogere kostprijs
Fotoalbum 30×30 fotocover
Formaat: kaft 30,0 x 30,0 cm, pagina’s 29,5 x 29,5 cm
Standaard 24 pagina’s, uit te breiden per 2 tot maximum 72

Bij 26 pagina’s en Fuji HD Lustre fotopapier: dikte 12 mm, gewicht 901 g
Kostprijs met Fuji HD Lustre fotopapier: € 77,93 (26 pagina’s), € 107,93 (50 pagina’s)
Kostprijs met Fuji HD Glossy fotopapier: € 87,53 (26 pagina’s), € 124,73 (50 pagina’s)
Kostprijs met Fuji Velvet Album fotopapier: € 87,53 (26 pagina’s), € 124,73 (50 pagina’s)
Extra’s: luxe bewaarbox € 15,00
Levertijd: 3-6 werkdagen (afhankelijk van papiersoort)
www.profotonet.nl
In Shoot 65 werd dit fotoboek vergeleken met de
producten van andere aanbieders. Het overzichtsartikel vind je hier.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.