Kopbal (...or the charms of a red balloon)-Ruud Meyers

Ik houd wel van zo’n speels beeldgrapje. Natuurlijk is dit geen realistisch beeld, en de foto zelf is technisch niet ideaal – de beeldruis is bijvoorbeeld te storend aanwezig. Maar de strakke uitsnede van het gebouw en de compositie laten het rode ballonnetje vrolijk dartelen in de lucht. Leuk bedacht is het geintje van de […]

Ik houd wel van zo’n speels beeldgrapje. Natuurlijk is dit geen realistisch beeld, en de foto zelf is technisch niet ideaal – de beeldruis is bijvoorbeeld te storend aanwezig. Maar de strakke uitsnede van het gebouw en de compositie laten het rode ballonnetje vrolijk dartelen in de lucht. Leuk bedacht is het geintje van de maker om het raam te vervormen, het zorgt voor een komisch tafereel. Al ben ik geen voorstander van kadrering, hier is het prettig afgestemd op de kleuren in het beeld en maakt het het geheel luchtiger.
(Canon EOS 450D, f/13, 1/1000, ISO 1600, 192 mm (kleinbeeldequivalent), ingezonden door Ruud Meyers)
 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.