Floating Villa, Dubai 2017

De Belgische fotograaf Nick Hannes wint de ZEISS Photography Award 2018 met zijn fotoreeks ‘Garden of Delight’. De winnende serie van Hannes werd gefotografeerd tijdens vijf reizen in 2016 en 2017 en belicht vermaak en consumptiedrang in Dubai. Nick Hannes fotografeerde op locaties die variëren van een prototype van een vakantievilla onder water tot een ijsbar in een […]

De Belgische fotograaf Nick Hannes wint de ZEISS Photography Award 2018 met zijn fotoreeks ‘Garden of Delight’. De winnende serie van Hannes werd gefotografeerd tijdens vijf reizen in 2016 en 2017 en belicht vermaak en consumptiedrang in Dubai.
Nick Hannes fotografeerde op locaties die variëren van een prototype van een vakantievilla onder water tot een ijsbar in een winkelcentrum in Dubai. In zijn werk verkent de fotograaf ideeën rondom globalisering en kapitalisme en roept vragen op over authenticiteit en duurzaamheid.

Saudische toeristen drinken warme chocolademelk in de Chillout Ice Lounge, een bar met ijssculpturen in het Oasis winkelcentrum in Dubai.

 
De reeks werd gekozen uit bijna 90.000 inzendingen van fotografen uit meer dan 140 landen. De jury prijst het unieke karakter en de verhalende vorm en had veel lof voor het vermogen van de serie om een actueel onderwerp aan te snijden door middel van een fascinerend en luchthartig visueel verhaal. Jurylid Chris Hudson, Art Director van de National Geographic Traveller (VK), zegt: “De winnende fotoserie viel op omdat elk beeld een echt moment vastlegt en op zichzelf al een verhaal vertelt. Tegelijkertijd vormen de beelden een prachtig geheel en geven ze ons een algemeen gevoel van hoe het leven kan zijn voor de plaatselijke bevolking in de metropool Dubai.”
Als de winnaar van de ZEISS Photography Award ontvangt Hannes ZEISS-lenzen ter waarde van12.000 euro, en 3.000 euro als compensatie voor de reiskosten van een fotoproject. De fotograaf krijgt ook de kans om persoonlijk met ZEISS en de World Photography Organisation te werken.
Ook vorig jaar werd een Belg bekroond in de ZEISS Photography Award. Toen won Kevin Faignaert met een reeks gemaakt op de Faroer-eilanden.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.