Fotografe Ingrid Vekemans wint de 2018 Belgium National Award, een onderdeel van de Sony World Photography Awards. De winnende foto toont een chimpansee in het Kibale Forest in Oeganda. Ingrid Vekemans woont in Lier en leerde zichzelf de kneepjes van natuurfotografie. Sinds haar eerste reis in 1994 is ze gefascineerd door Afrika (ze schreef hierover […]

Fotografe Ingrid Vekemans wint de 2018 Belgium National Award, een onderdeel van de Sony World Photography Awards. De winnende foto toont een chimpansee in het Kibale Forest in Oeganda.
Ingrid Vekemans woont in Lier en leerde zichzelf de kneepjes van natuurfotografie. Sinds haar eerste reis in 1994 is ze gefascineerd door Afrika (ze schreef hierover een artikel in Shoot 52). In het Kibale Forest observeerde ze chimpansees. “Hen fotograferen was niet makkelijk. Ze zitten hoog in de bomen; en op de begane grond bewegen ze erg snel. Ik moest heel snel reageren als ze even stilzaten. Deze chimpansee nam heel even een pose aan die me menselijk leek – de foto toont hoe nauw verwant wij zijn.”
Samen met Ingrid werden ook de 62 andere winnaars van de National Awards bekendgemaakt, en de 10 categoriewinnaars van de Open competitie. De winnaars van de professionele competitie worden op 19 april bekendgemaakt.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.