Studenten Engels aan de Kim Ki Sung middelbare school.

In het Gentse Citadelpark opende vrijdag de nieuwste tentoonstelling van de Belgische Magnum-fotograaf Carl De Keyzer. Voor ‘DPR Korea: Grand Tour’ trok hij naar Noord-Korea, waar hij op meer dan 200 locaties kon fotograferen. Voor Westerse journalisten en fotografen is het zo goed als onmogelijk om in Noord-Korea te werken. In 2014 kwam Carl De […]Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


In het Gentse Citadelpark opende vrijdag de nieuwste tentoonstelling van de Belgische Magnum-fotograaf Carl De Keyzer. Voor ‘DPR Korea: Grand Tour’ trok hij naar Noord-Korea, waar hij op meer dan 200 locaties kon fotograferen.
Voor Westerse journalisten en fotografen is het zo goed als onmogelijk om in Noord-Korea te werken. In 2014 kwam Carl De Keyzer echter in contact met  Koryo Tours, een Brits bedrijf in Beijing dat toeristische Korea-reizen voor westerlingen organiseert. Als officieel fotograaf voor dit reisbureau kreeg hij wel toegang tot meer dan 200 locaties, of zowat alle plekken die interessant geacht werden als toeristische bestemming. Hij werd voortdurend op de vingers gekeken door Noord-Koreaanse reisbegeleiders, en moest alle beelden voor publicatie laten goedkeuren. Uiteindelijk werden er slechts vier afgekeurd. Vreemd is dat niet, want wie oppervlakkig kijkt, ziet in de foto’s gewoon de fraaie façade die het regime ophoudt. Monumenten, grandioze gebouwen, pretparken, natuurschoon, scholen en plaatsen waar de Noord-Koreanen zich ontspannen. Kijk wat langer en je ziet de dubbele bodem in de beelden, de barstjes in de façade.

Attractie op de Kaeson Youth Funfair, Pyongyang.

 
Als Noord-Korea bij ons in het nieuws komt, gaat het over raket- en kernproeven, afrekeningen binnen het regime en de spanningen aan de grens met Zuid-Korea. De foto’s van De Keyzer tonen – binnen de beperkingen waarin hij moest werken – een ander en rijker beeld van dit land met 25 miljoen inwoners.
De expo is te zien tot 1 april 2018, van dinsdag tot zondag van 11:00 tot 19:00. Carl De Keyzer is zelf elke dag aanwezig. Locatie: Floraliënhal, Citadelpark, 9000 Gent (gebouw achter het SMAK, ingang langs het park).
Bij de tentoonstelling verscheen een boek bij uitgeverij Lannoo. Het is ter plaatse te koop.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.