Advertentie

Leer betere foto's te maken op de Photo Inspiration Day

15 september, Antwerpen

De Photo Inspiration Day is een dag vol fotografie, waarbij de nadruk ligt op het opdoen van praktijkkennis. Bestel nu je tickets en profiteer tot en met 20 augustus van 2 euro early bird korting.


 

Online reisaanbieder TravelBird heeft geteld welke toeristische attracties het populairst zijn op Instagram. Wereldwijd eindigt Disneyland in Californië op de eerste plaats. In België is het Atomium de vaakst geïnstagramde attractie.

Instagram is volgens TravelBird een goede graadmeter van waar millennials naartoe reizen. Door algemene hashtags van populaire bezienswaardigheden, monumenten en attracties te gebruiken, creëerde de aanbieder een ranking van de meest gehashtagde bestemmingen in België en over de hele wereld.

In België staat het Atomium op de eerste plaats, met 201.396 tags. Manneken Pis in Brussel heeft er 80.636, en het dierenpark Pairi Daiza in Henegouwen staat met 62.304 tags op de derde plaats. De top-tien bestaat verder uit het Gravensteen in Gent, Bellewaerde, Bokrijk, het MAS in Antwerpen, Walibi, het Drielandenpunt in de provincie Luik en de Samber.

Wereldwijd is Disneyland de populairste bestemming op Instagram, met ruim 14 miljoen tags. De Eiffeltoren in Parijs haalt er maar half zo veel. Op de derde plaats staat DisneyWorld in Florida. 

In Nederland is de Efteling het populairst, in Duitsland de Berlijnse Muur en in het VK Big Ben.