Twee Belgische fotografen kapen de hoofdvogels weg in de jaarlijkse World Photography Awards. Frederik Buyckx wint de hoofdprijs in de Sony World Photography Awards met zijn reeks Whiteout, terwijl Kevin Faigngaert de Zeiss Photography Award mee naar huis neemt.

 

Twee Belgische fotografen kapen de hoofdvogels weg in de jaarlijkse World Photography Awards. Frederik Buyckx wint de hoofdprijs in de Sony World Photography Awards met zijn reeks Whiteout, terwijl Kevin Faigngaert de Zeiss Photography Award mee naar huis neemt.

Frederik Buyckx, geboren in Antwerpen, is een freelance fotograaf voor de Belgische krant De Standaard. Met zijn reeks "Whiteout" won hij de categorie Landscape in de jaarlijkse Sony World Photography Awards, en werd hij verkozen tot Photographer of the Year 2017.

De reeks is gemaakt in afgelegen gebieden in de Balkan, Scandinavië en Centraal-Azië waar mensen vaak geïsoleerd en in nauw contact leven met de natuur. Zelda Cheatle, voorzitter van de juryleden, over de foto’s van Frederik Buyckx': "Ik heb voor een serie landschappen gekozen om terug te keren naar de essentie van het kijken naar fotografie. Een landschap wordt vaak over het hoofd gezien, maar is centraal in ons bestaan. Ik hoop dat deze award veel fotografen zal inspireren om foto's te nemen van onze geweldige leefomgeving.” De titel werd donderdagavond uitgereikt tijdens een galaceremonie in Londen, en gaat gepaard met een geldprijs van 25.000 dollar. De Sony World Photography Awards ontvingen dit jaar 227.000 inzendingen uit 183 landen.

 

Eerder op de dag ontving de Belg Kevin Faingnaert de ZEISS Photography Award 2017 met zijn reeks “Føroyar”, waarin hij het leven op de Faeröer-eilanden documenteert. HIj werd geselecteerd uit 4667 inzendingen. Kevin ontvangt een werkbeurs voor een volgend project, en ZEISS-lenzen ter waarde van 12.000 euro.

In het volgende nummer van Shoot blikken we uitgebreid terug op deze editie van de World Photography Awards.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2017/16/146308_web135142793frederikbuyckxbelgiumprofessionallandscape2017.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2017/16/146308_web146523525kevinfaingnaertbelgiumzeissphotographyawardseeingbeyond2017.jpg” caption=”© Frederik Buyckx, 2017 Sony World Photography Awards||© Kevin Faingnaert, ZEISS Photography Award”]World Photography AwardsKevin FaingnaertFrederik Buyckx

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

Comments are closed.