Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Fotogoed is erin geslaagd de bestandsformaten geproduceerd door de Boekmodule van Lightroom te ontcijferen, en vormt zo een alternatief voor Blurb.

Bij deze leverancier kunnen we wél een glanzende fotokaft en een hoogglansafwerking van de binnenpagina’s kiezen, maar geen vlakliggende binding. [Update: op 1 september 2016 – na het afsluiten van onze test – voegde Fotogoed de optie 'vlakliggende binding' toe aan zijn volledige gamma. Deze kwam dus te laat voor dit artikel.]

We volgen de instructies van de producent en bewaren ons boek als een pdf-bestand met de Adobe-rgb-kleurruimte. De beelden worden afgedrukt op een eerder lichte papiersoort en zijn lichter en warmer van tint, met flink wat verscherping. Bovendien lijkt het aangebrachte vernis de contouren in het beeld nog te versterken. We zien ook wat strepen (banding) in vlakke tinten en noteren onregelmatigheden bij het aanbrengen van de glanslaag.

Fotogoed biedt een welkom alternatief voor de verstokte Lightroomgebruiker, maar lijkt nog niet helemaal klaar om plaats te nemen naast meer kwaliteitsvolle aanbieders van fotoboeken. Fotogoed biedt naast deze Lightroomversies nog meer boekvarianten aan via eigen opmaaksoftware of Adobe InDesign.

 

Lightroom Hard Cover 30 x 30

Formaat: kaft 30,5 x 30,5 cm, pagina’s 29,8 x 29,8 cm, dikte 9 mm, 803 g

32 pagina’s (max. 160), ontwerp via Adobe Lightroom Boekmodule

Digitaaldruk op papier met hoogglanslak, standaard kleefbinding

Kostprijs: 57,70 euro – Levertijd: 6 werkdagenWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.