Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


De opmaaksoftware van Foto.com biedt weinig hulp bij het positioneren van elementen, beperkte vormgeving voor teksten, een erg klein aantal achtergrondkleuren…

We ondervinden ook enkele occasionele stabiliteitsproblemen (onder Windows10). Het album wordt digitaal gedrukt op vrij licht papier, waardoor beeldelementen aan de achterzijde soms zichtbaar worden. Op een aantal bladzijden merken we strepen in het glansvernis.

We zijn vooral ontgoocheld door de weergavekwaliteit van de foto’s. We stellen een overdreven aanpassing van onze foto’s vast, met als gevolg uitgebrande hooglichten, felle contrasten en kleurverschuivingen. We zetten nochtans tijdens de opmaak zo’n correctie expliciet af bij elke foto.

De helpdesk (via e-mail) wijt het probleem steevast aan de kwaliteit van onze foto’s, ook als we nadien aantonen dat foto.com zelf perfecte fotoprints van dezelfde bestanden maakt. We sturen een beschrijving van onze werkwijze maar daarover ontvangen we nooit feedback.

We plaatsen ten slotte een nieuwe bestelling met een nieuw bestand, maar krijgen exact hetzelfde schrijnende resultaat in de bus. Wel wordt ons herhaaldelijk en zeer vriendelijk uitgelegd hoe we onze bestelling terugbetaald kunnen krijgen. Derhalve kunnen we de fotoboeken van foto.com allesbehalve aanbevelen.

 

Prestige Grand vierkant 30 x 30 glanzend

Formaat: kaft 30,87 x 29,8 cm, pagina’s 29,5 x 29,2 cm, dikte 9 mm, 675 g

32 pagina’s (max. 60), offlineontwerp enkel op Windows pc

Digitaaldruk op papier met glanslak, standaard kleefbinding

Kostprijs: 51,28 euro – Levertijd: 5 werkdagenWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.