De Belgische fotografe Maroesjka Lavigne won in de categorie Professionele Landschapsfotografie van de Sony World Photography Awards. In haar fotoserie Land of Nothingness spelen de zoutpannen en uitgestrekte zandduinen van Namibië een hoofdrol.

De jonge Belgische fotografe Maroesjka Lavigne (geboren 1989) won in de categorie Professionele Landschapsfotografie van de Sony World Photography Awards. In haar fotoserie Land of Nothingness spelen de zoutpannen en uitgestrekte zandduinen van Namibië een hoofdrol. 

Lavigne beschrijft haar winnende werk als volgt: “Namibië is vernoemd naar de Namib-woestijn. Het is een van de dunstbevolkte plekken op Aarde en wordt visueel gekenmerkt door rijke kleuren in een dor landschap dat toch voortdurend in verandering is. Wie het Namibische landschap wil leren kennen, heeft geduld nodig. Na urenlang rijden lijkt de leegte alleen maar te groeien; je komt zelden andere mensen tegen en alleen de strategisch geplaatste tankstations herinneren je aan een wereld buiten deze leegte. Je rijdt uren aan een stuk, gefascineerd door het delicaat uitgebleekte landschap. Je wordt begeleid door kuddes giraffen en zebra's, overschaduwd door zwermen flamingo's, verrast door een plotseling opduikende familie olifanten.”

Maroesjka Lavigne behaalde in 2012 een masterdiploma Fotografie aan de Universiteit Gent. Haar werk is internationaal tentoongesteld en is meerdere malen bekroond. Haar winnende serie “Land of Nothingness” was eerder dit jaar te zien in de Robert Mann Gallery in New York. De fotografe reageerde als volgt op haar bekroning: “Ik ben enorm verheugd dat ik de kans krijg mijn kijk op de wereld tonen door te doen wat ik het liefste doe. Ik hoop dat mijn beelden de kijker even meevoeren uit zijn dagelijkse werkelijkheid en hem de schoonheid laten zien van deze desolate landschappen.”

Advertentie

Een volgend project van Lavigne verkent de wisselwerking tussen geologie en landschap.

 

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/16/145408_web131002186239353807maroesjkalavignebelgiumshortlistprofessionallandscape201603.pr.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/16/145408_web131002186755760289maroesjkalavignebelgiumshortlistprofessionallandscape201607.pr.jpg” caption=”© Maroesjka Lavigne / Sony World Photography Awards||© Maroesjka Lavigne / Sony World Photography Awards”]Sony World Photography AwardsWebsite Maroesjka Lavigne

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.