Op 21 maart reist president Obama naar Cuba. Belgisch Magnum-fotograaf Carl De Keyzer was hem voor. Drie maanden lang legde De Keyzer een land vast waar het communistisch regime afbrokkelt en de herauten van de markteconomie aan de poort staan te kloppen. Een tentoonstelling in Brussel en een fraai fotoboek zijn het resultaat.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Op 21 maart reist president Obama naar Cuba. Belgisch Magnum-fotograaf Carl De Keyzer was hem voor. Drie maanden lang legde De Keyzer een land vast waar het communistisch regime afbrokkelt en de herauten van de markteconomie aan de poort staan te kloppen. Een tentoonstelling in Brussel en een fraai fotoboek zijn het resultaat.

Carl De Keyzer legt in 'Cuba, La Lucha' de ambivalentie van een veranderend land vast, verscheurd tussen het verlangen zijn tradities te bewaren en de wens economisch vooruit te gaan. We zien het einde van een failliet Utopia dat zijn bevolking in een diep identiteitsconflict gestort heeft. Beelden die getuigen van de verdeeldheid tussen de verlokkingen van een verblindende economische groei en de vrees voor de effecten van consumentisme op de traditionele cultuur.

In Shoot 46 (verschijnt 5 april) verschijnt een uitgebreid interview met Carl De Keyzer. De fotograaf vertelt daarin dat zijn beelden bedoeld zijn om op groot formaat bekeken te worden. Dat kun  je tot 15 mei doen in Roberto Polo Gallery, Lebeaustraat 8 in Brussel (vlakbij het Centraal Station). Het boek 'Cuba, la lucha' verscheen bij Uitgeverij Lannoo.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/11/145279_cdk01.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/11/145279_cdk02.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/11/145279_cdk03.jpg” caption=”||Tot 15 mei zijn de foto’s te zien op groot formaat in Roberto Polo Gallery||Cover van ‘Cuba, la lucha'”]Roberto Polo GalleryUitgeverij LannooCarl De KeyzerWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.