Dit voorjaar is het werk van wereldwijd gerenommeerde fotografen gratis te bewonderen in Knokke-Heist. Het Fotofestival richt zich met de openluchttentoonstelling 'Mexico Megalopolis' op Mexico en zijn hoofdstad Mexico-Stad.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Dit voorjaar is het werk van wereldwijd gerenommeerde fotografen gratis te bewonderen in Knokke-Heist. Het Fotofestival richt zich met de openluchttentoonstelling ‘Mexico Megalopolis’ op Mexico en zijn hoofdstad Mexico-Stad. 

Op monumentale installaties in de gemeente en langs de zeedijk worden foto’s van twaalf hedendaagse Mexicaanse en westerse fotografen getoond. Ze laten de bezoeker op een unieke manier de veelzijdigheid van Mexico-Stad beleven. De deelnemende Mexicaanse en westerse fotografen tonen in hun werk ook de draagkracht van de Mexicanen, hun nationale trots en hun politiek bewustzijn. Die fotografen zijn Graciela Iturbide, Pablo López Luz, Livia Corona Benjamin, Yvonne Venegas, Maya Goded, Mark Alor Powell, Alejandro Cartagena, Adela Goldbard, Maurico Palos, Olivio Barbieri, Martin Roemers en Melba Arellano. Uithangbord van de tentoonstelling en festivalambassadrice is Graciela Iturbide, één van de meest invloedrijke Latijns-Amerikaanse fotografen. 

Werk van Geraldine van Wessel, te zien op 'Unknown Masterpieces'

Indoor geeft Knokke-Heist met de tentoonstelling ‘Unknown Masterpieces’ een platform aan zestien ongekende, jonge talenten uit België. Het Fotofestival Knokke-Heist brengt Mexico en ons land ook samen. Vier jonge Belgische fotografen – Sébastien Van Malleghem, Lara Gasparotto, An-Sofie Kesteleyn en Gert Verbelen – reizen tijdens het festival naar Mexico-Stad. Drie weken lang zullen ze de stad verkennen en in beeld brengen. Voor de presentatie van hun werk werd een op maat gemaakte media wall ontwikkeld, waarop de fotografen dagelijks en in real time hun beelden uploaden. Op de wall verschijnen ook nieuwsberichten over Mexico, video’s en tweets.
 

Praktisch 

Outdoor tentoontstelling 'Mexico Megalopolis':
Van 20 maart tot en met 8 mei, gratis toegang

Indoor tentoonstelling 'Unknown Masterpieces':
Van 20 maart tot en met 8 mei, dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur, gratis toegang
Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/11/145275_gracielaiturbide.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/11/145275_olivobarbieri.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/11/145275_geraldine-van-wessem.jpg” caption=”Mexico Megalopolis – ©Graciela Iturbide||Mexico Megalopolis – ©Olivo Barbieri||Unknown Masterpieces – ©Geraldine Van Wessem”]Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

  1. […] Fotofestival brengt Mexico-Stad naar Knokke-Heist – Shoot – 17 maart 2016. Dit voorjaar is het werk van wereldwijd gerenommeerde fotografen gratis te bewonderen in Knokke-Heist. Het Fotofestival richt zich met de openluchttentoonstelling 'Mexico Megalopolis' op Mexico en zijn hoofdstad Mexico-Stad. Op monumentale installaties in de gemeente en langs de zeedijk worden. […]

Comments are closed.