Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Fotografe Olympe Tits uit Antwerpen wint de Belgium National Award van de Sony World Photography Awards 2016. Haar winnende foto, ‘Bataille d’epaulettes, werd gekozen als beste foto genomen door een Belgische fotograaf, ingezonden voor een van de tien ‘Open’-categorieën van de Awards.

Olympe Tits is lerares hedendaagse dans aan de Koninklijke Balletschool en autodidactische fotografe uit Antwerpen. Met deze prijs wint zij een Sony Alpha 7 II en zal haar foto deel uitmaken van de 2016 Sony World Photography Awards-tentoonstelling. Deze wordt van 22 april tot 8 mei georganiseerd in Somerset House te Londen. Daarnaast worden alle winnende foto’s gepubliceerd worden in het jaarlijkse Sony World Photography Awards Book. Tijdens de tentoonstelling zijn ook de winnende foto’s van de categorieën Professional, Open en Youth te zien. Daarnaast is de eerste Europese tentoonstelling te bewonderen van het kunstfotografenduo RongRong & inri (China/Japan), die de Outstanding Contribution to Photography in ontvangst mogen nemen.

Tits reageerde blij verheugd met de prijs. "Met deze foto wil ik aantonen dat een menselijk lichaam in elke ruimte en op elke leeftijd een verhaal met zich meedraagt. Een lichaam liegt nooit. Elke kleine beweging vertelt iets, ook al zijn mensen zich daar vaak niet van bewust. Deze vervreemding van ons eigen lichaam is wat ik wil vastleggen in mijn foto's. Op de foto zie je drie fantastische vrouwen: Inge Schoups, Leen Dockx en An Melis. Ik heb met hen samengewerkt als choreografe voor het theaterstuk ‘Het gaat over’ in Het Paleis (Antwerpen). De foto werd genomen op het dak van de Koninklijke Balletschool, waar ik vorige zomer aan het werk was."Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.