Natuurvereniging Landschap vzw, de organisator van het Lowland Photo Festival, start een speciale natuurfotowedstrijd voor de Lage Landen: de Lowland Photo Contest.

Natuurvereniging Landschap vzw, de organisator van het Lowland Photo Festival, start een speciale natuurfotowedstrijd voor de Lage Landen: de Lowland Photo Contest. Het opzet van de Lowland Photo Contest is even eenvoudig als ambitieus: dit moet dé toonaangevende natuurfotografiewedstrijd voor Vlaamse en Nederlandse natuurfotografen worden.  

De wedstrijd focust op natuur van bij ons. Beelden van landschappen moeten gemaakt zijn in België of Nederland. Gefotografeerde soorten moeten in België of Nederland inheems zijn. Deelnemende beelden moeten gemaakt zijn met respect voor het onderwerp en zijn omgeving. Beelden die potentieel aanleiding hebben gegeven tot een ernstige verstoring, worden gediskwalificeerd.

Voor een inschrijvingsgeld van 11 euro kan je 10 beelden inzenden. Daarmee kan je deelnemen in elk van de tien categorieën of juist sterk inzetten op jouw specialiteit. Tegenover 11 euro deelnamegeld staan 20.000 euro prijzen.

De wedstrijd loopt tot 11 november 2015. Tot die datum kan je beelden uploaden, toevoegen, weghalen, vervangen of indelen in een andere categorie. Op 11 november om middernacht wordt jouw inzending definitief. Daarna gaat de jury aan de slag. De finalisten en de winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdagavond 12 december in Kinepolis Antwerpen, tijdens het Lowland Photo Festival.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.