Gedrukt met een digitale drukpers, met platliggende binding en foto-omslag als opties.

Albelli drukt dit boek met een digitale drukpers op stevig kwaliteitspapier: foto’s worden dus gerasterd. De optionele hoogglanscoating verhoogt contrast en kleurdiepte en geeft een 'fotopapierlook’. De platliggende binding en een foto-omslag zijn extra’s waar je voor betaalt.

Opmaaksoftware

Het opmaakprogramma (voor Windows of Mac) heeft een heldere en logisch opgebouwde interface. Je kunt de beperkte bibliotheek van pagina-indelingen gemakkelijk aanpassen en eigen sjablonen toevoegen. Je kunt ook je boek online ontwerpen: dan heb je minder mogelijkheden voor opmaak en bewerking, maar plaats je gewoon je foto’s in een van de beschikbare ‘themaboeken’.

De software biedt alle essentiële functies, maar meer geavanceerde opties ontbreken. Zo kunnen we de titel op de omslag wel transparant maken, maar niet van een omlijning voorzien. Voor een precieze plaatsing van elementen ben je aangewezen op je behendigheid met muis en cursortoetsen, en op een aantal uitlijningstools. Wel leuk: je kunt een eigen achtergrondkleur uit een foto overnemen. 

Advertentie

Beoordeling

De bladzijden van het boek ogen mooi en voelen stevig aan. Door de speciale binding lopen de linker- en de rechterpagina naadloos in elkaar over. Het papier (of de lak?) geeft een wat warmere basistint. De laatste (blanco) pagina draagt een logo en een barcode; de barcode staat ook achter op de kaft.

Het fijne drukraster valt vrijwel niet op, en het verlies aan beelddetail blijft beperkt. De toonschaal wordt mooi behouden, en de kleurweergave is meer dan behoorlijk. Foto’s zijn wellicht een weinig verscherpt.

De kwaliteit van dit digitaal gedrukte fotoboek komt in de buurt van de allerbeste albums. Het biedt ook het hoogste aantal pagina’s. Door de prijzige extra’s valt het helaas duurder uit dan een alternatief op fotopapier…

 

Specificaties en prijs

Kaft: 28,6 x 21.8 cm; hardcover met eigen foto
Pagina’s: 28 x 21 cm; standaard 24, maximum 120

Het basisboek kost €29,95; extra pagina’s € 0,60 euro per stuk. Opties: platliggende binding (€ 0,25 per pagina), hoogglans (€ 0,20 per pagina). Inclusief verzendkosten komt ons boek op € 47,80.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/43/139913_albelli.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/43/139913_albelliscreenshot.jpg” caption=”Digitale druk van de hoogste kwaliteit||De opmaaksoftware is helder en logisch opgebouwd, maar mist wat geavanceerde functies”]

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.