De expositie 'Unknown Masterpieces' op het Fotofestival Knokke-Heist toont het werk van elf jonge Vlaamse fotografen. Zij wijken af van de gebaande paden.

Van 30 maart tot en met 9 juni staat Knokke-Heist weer in het teken van de hedendaagse fotografie. Het jaarlijkse Fotofestival biedt zes gratis tentoonstellingen op diverse locaties in de badstad.

Met de expositie 'Unknown Masterpieces' toont het Fotofestival elf jonge Vlaamse fotografen. Curatoren Stephane Verheye en Freddy Van Vlaenderen willen opkomend fotografisch talent de kans geven om zich in de kijker te plaatsen met werk dat afwijkt van de traditionele paden. “We hebben gekozen voor prospectie en vernieuwing. Het is de bedoeling om binnen een snel evoluerende digitale maatschappij, die ongetwijfeld vervlakking met zich meebrengt, een debat op gang te brengen dat ons laat nadenken over thema’s als liefde, verwarring, kilte, eenvoud, oorlog, onrecht en verdrukking”, aldus de curatoren.

Unknown Masterpieces verzamelt werk van Julie Scheurweghs, Jef Paepen, Aaron Lapeirre, Martine Laquiere, Dirk Janssens, Arno de Pooter, Veerle Scheppers, Jamie-Lee Sienes, Dieter Vanfraechem, Maroesjka Lavigne en Danny Van der Elst.

De tentoonstelling is te zien in Cultuurcentrum Scharpoord.

Vanaf 11 mei kan je daar ook gaan kijken naar de reizende tentoonstelling met de winnaars van World Press Photo 2014. 

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/13/135777_06julie.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2014/13/135777_07.jpg” caption=”Julie Scheurweghs, campagnebeeld Unknown Masterpieces.||De tentoonstelling is te zien in Cultureel Centrum Scharpoord.”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.