Fotografe Lieve Blancquaert heeft een nieuw, multimediaal project klaar. Birth Day brengt in beeld hoe de wereld nieuwe kinderen verwelkomt.

Fotografe Lieve Blancquaert heeft een nieuw, multimediaal project klaar. Birth Day brengt in beeld hoe de wereld nieuwe kinderen verwelkomt.

Voor Birth Day reisde fotografe Lieve Blancquaert twee jaar lang de wereld rond, op zoek naar verhalen en inzichten over het moment van de geboorte. Ze fotografeerde in high-tech verloskamers en in sloppenwijken, in verre landen en in het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis.

Hoewel geboren worden een universeel gegeven is – elke dag worden er 364.501 kinderen ter wereld gebracht – leer je volgens Lieve Blancquaert erg veel over een land en cultuur door te fotograferen waar en hoe kinderen geboren worden.

Uit de meer dan 50.000 foto's die ze van die reizen meebracht, koos ze er vierhonderd voor het fotoboek Birth Day (uitgeverij Lannoo). Daarin vertelt ze ook over haar belevenissen en emoties tijdens en na het fotograferen. Een selectie uit de beelden is tot en met 5 januari 2014 te zien in het Cultuurcentrum van ING op het Koningsplein in Brussel.

Birth Day leverde eveneens een documentairereeks van negen afleveringen op, die vanaf 11 november te zien is op Eén.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/41/133100_bdhammerfest-1520.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/41/133100_birthdayrio-0501.jpg” caption=”Hammerfest, Noorwegen © Lieve Blancquaert||Rio de Janeiro, Brazilië © Lieve Blancquaert”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.