Het laatste boek uit de vergelijking is het Profotoalbum (30 x 30 cm) van Profotonet, met optie Fuji-fotopapier.

Het laatste boek uit de vergelijking is het Profotoalbum (30 x 30 cm) van Profotonet, met optie Fuji-fotopapier.

Dit fotoboek telt standaard 24 pagina’s, uitbreidbaar tot 72. Voor elke extra 2 pagina’s wordt er een supplement aangerekend.

Het downloaden en installeren van de aanmaaksoftware ging gemakkelijk. Het bleek bijzonder professionele software te zijn die echter niet te ingewikkeld wordt. Er zitten tal van mogelijkheden in om van je fotoboek een pareltje te maken.

Na slechts vier dagen – het snelste van alle geteste boeken – werd ons album, apart verpakt in folie, afgeleverd in een stevige kartonnen doos.

De kaft is stevig met mooie afdruk en accurate kleuren. De pagina's hebben geen middenvouw en plooien dus volledig open. Ze voelen echt dik aan en hebben een soort parelende afwerking, echt knap werk! Nergens staat er een logo op.

Het basisboek van 24 pagina’s kost 66,95 euro en per 2 extra pagina’s wordt er 3,10 euro aangerekend. Inclusief verzendingskosten heeft het testboek 74,94 euro gekost: het duurste boek uit de vergelijking dus. Als we dat bedrag delen door het aantal pagina’s, is dit boek ook het duurste per pagina, namelijk 2,88 euro.
 

Het album van Profotonet (net als dat van Pixum en CeWeColor) heeft geen middenvouw.


[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/41/133097_webfotoboekenprofotonet.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/41/133097_webfotoboekenprofotonet2plooi.jpg” caption=”||Het album van Profotonet (net als dat van Pixum en CeWeColor) heeft geen middenvouw.”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.