Facebook maakt het mogelijk om fotoalbums gezamenlijk samen te stellen, met maximaal 50 man.

Facebook lanceert vandaag de mogelijkheid om gedeelde fotoalbums samen te stellen. Meerdere Facebookvrienden kunnen hiermee tegelijk beelden posten in één album.

Deze nieuwe functie is vooral bedoeld om foto’s van een evenement of gebeurtenis op één plek te verzamelen.

“Wie vroeger van een feestje kwam, moest in heel wat verschillende albums naar foto’s kijken. Dat is binnenkort verleden tijd”, licht Facebooks software-ingenieur Bob Baldwin toe tegenover de website Mashable.

Een gedeeld album aanmaken is eenvoudig. Eén gebruiker maakt een nieuw fotoalbum aan en bepaalt welke Facebookvrienden eveneens beelden in het album mogen plaatsen. Elk deelnemend lid kan de al gepubliceerde foto’s bekijken, zelf foto’s toevoegen en eigen beelden bewerken of verwijderen.

Gedeelde albums hebben drie verschillende soorten privacy-instellingen: alleen voor bijdragers, alleen voor vrienden van bijdragers of openbaar. Volgens Mashable kan degene die het album aanmaakt maximaal vijftig vrienden uitnodigen om ook foto’s te publiceren. Elke bijdrager kan tweehonderd foto's uploaden.

De uitrol is gestart voor een kleine groep Facebookleden. Wellicht volgt de functie snel voor alle gebruikers van het netwerk.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/35/132438_shutterstock863516.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/35/132427_facebook.jpg” caption=”© pixelman||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.