In Antwerpen kun je deze zomer de popfotografie-expositie You Ain't Seen Nothing Yet bezoeken. In Oostende zie je tegelijkertijd rocklegendes van New Yorker Bob Gruen.

In het FotoMuseum Antwerpen kun je deze zomer de popfotografie-expositie You Ain't Seen Nothing Yet bezoeken.

Fotografie en muziek zijn al jaren onafscheidelijk. Pop- en rockartiesten vragen de beste fotografen om hun muziek een gezicht te geven.

You Ain’t Seen Nothing Yet toont werk van Joris Bulckens, Dean Chalkley, Daniel Cohen, Charlie De Keersmaeker, Koen Keppens, Ryan McGinley, James Mollison, Alex Salinas, Michael Schmelling, Oliver Sieber, Alex Vanhee, Eva Vermandel en Rob Walbers. Daarnaast is er plaats voor albumkunst, videoclips, fotoboeken en een installatie van Radio Soulwax.

Advertentie

De tentoonstelling wordt donderdagavond 27 juni geopend en duurt tot 6 oktober. Bezoekers van Rock Werchter krijgen met de chip in hun polsbandje gratis toegang. Studio Brussel maakte een online-soundtrack bij de tentoonstelling en de catalogus. Het resultaat is een boek vol muziek, gecreëerd in samenwerking met Spotify.

Rocklegendes in Oostende
Nog meer popfotografie vind je deze zomer in Fort Napoleon in Oostende. Daar is van 27 juni tot 15 september werk te zien van de Amerikaan Bob Gruen.

Bob Gruen is vooral bekend van zijn New York-portretten van John Lennon, maar hij fotografeerde ook David Bowie, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Sex Pistols, The Clash, Blondie, Madonna, Tina Turner, Iggy Pop en The Ramones.

Zijn expositie Rock Seen zal vergezeld gaan van de eerste tentoonstelling van de Belgische popfotograaf Anton Coene. Hij toont zwart-witbeelden van Belgische artiesten, onder wie Trixie Whitley en Black Box Revelation.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.