De mobiele apps van Googles sociale netwerk krijgen een grote update, die Google+ in het vaarwater van Instagram brengt.

De mobiele apps van Google+ krijgen een grote update die het sociaal netwerk van de internetreus in het vaarwater van Instagram brengt. Je kunt nu direct SnapSeed-fotofilters toevoegen.

Het heeft niet lang geduurd voordat SnapSeed, een fotospecialist die vorig jaar door Google is opgekocht, zijn opwachting maakt in andere diensten van de Amerikaanse zoekmachine.

Je kunt vanaf nu direct vanuit de app fotofilters toevoegen voordat je de beelden met anderen deelt. Dat is een functie waarmee Instagram bekend en bemind is geworden.

De SnapSeed-integratie, die alleen geldt voor de iOS-app (iPhone/iPad), voegt ook de mogelijkheid toe voor basisbewerkingen als rotereren en croppen en je kunt contrast en helderheid aanpassen.

Google benadrukt in een blogpost dat je voor meer geavanceerde functies de aparte SnapSeed-app zult moeten downloaden.

Hoewel de Android-app voor Google+ dus voorlopig geen SnapSeed-integratie krijgt, zijn er ook voor deze versie flink wat verbeteringen, zoals een nieuw ontwerp voor de interface en betere plaatsherkenning. Je kunt bij onze collega’s van Androidworld.nl in meer details lezen wat deze update inhoudt.

Je kunt de vernieuwde apps binnenhalen via de Apple iTunes Store en Google Play. Heb je een nieuwer Android-toestel, update dan de reeds aanwezige app op je toestel.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.