De Zweedse fotojournalist Paul Hansen wint de World Press Photo met een beeld van een groep Palestijnen die twee dode kinderen dragen door de straten van Gaza.

De Zweedse fotojournalist Paul Hansen is winnaar van de World Press Photo 2013.

Hansen versloeg 5500 andere fotografen met een beeld van een groep Palestijnse mannen die twee dode kinderen dragen door de straten van Gaza, op weg naar een begrafenisdienst in een moskee. De kinderen waren slachtoffer van een Israëlische raketaanval.

Paul Hansen is fotojournalist van de Zweedse krant Dagens Nyheter. Hij maakte de opname in november van het afgelopen jaar. Hansen wint er tienduizend euro mee, evenals een camera van Canon, sponsor van de wereldwijde wedstrijd.

De Zweed valt regelmatig in de prijzen. Zo is hij in zijn thuisland al zeven keer uitgeroepen tot fotograaf van het jaar.

De tentoonstelling van de winnende foto’s in alle negen categorieën van World Press Photo gaat op 26 april van start in De Oude Kerk in Amsterdam. Je kunt de bekroonde beelden ook alvast bekijken op de website van World Press Photo.

Website World Press PhotoOude Kerk Amsterdam

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.