Fotograaf Eddy van Wessel wint de Zilveren Camera, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland.

Fotograaf Eddy van Wessel heeft de beste Nederlandse nieuwsfoto van 2012 gemaakt en wint de Zilveren Camera, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland.

Eddy van Wessel maakte op eigen initiatief een fotoreeks van de burgeroorlog in Syrië. Volgens de jury heeft hij daar de vele kanten van een vuile oorlog belicht. "Hij versterkt het ene beeld met het andere. Het resultaat is indringende, huiveringwekkende fotografie", zo zegt juryvoorzitter Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum.

Van Wessel was bij de uitreiking gisteren in het Fotomuseum in Den Haag niet aanwezig, omdat hij niet verwacht had te winnen. De jury maakte een selectie uit ruim tienduizend inzendingen. De winnaars in de overige categorieën van de Zilveren Camera vind je bij onze collega's van Focus. Alle winnende en genomineerde beelden zijn ook tot en met 3 maart te zien in het Fotomuseum Den Haag.

Portretten uit Aleppo
In november publiceerde Shoot een fotoreeks van de Belgische fotograaf Benoit De Freine, die eveneens op eigen initiatief naar Aleppo trok. De reeks portretten van Syrische rebellen kun je hier bekijken.


Met dank aan Jannie de Kruijff.

Fotomuseum Den HaagZilveren Camera

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.