2013 is het Europees jaar van de burger. Dat vraagt natuurlijk om een fotowedstrijd. In België kun je alvast meedoen.

2013 is het Europees jaar van de burger. Dat vraagt natuurlijk om een fotowedstrijd.

In België word je alvast uitgedaagd door het Platform Vrouw en Maatschappij van de Federatie Actieve Verenigingen van België (Fedactio) om het thema Burgers in actie in beeld te brengen. Het platform wil met de wedstrijd het bewustzijn van goed burgerschap aanwakkeren.

Je kunt tot uiterlijk 17 februari een serie van drie foto’s rond dit thema inzenden. Voor de makers van de winnende beelden liggen er geldprijzen van 1000, 750 en 500 euro. De beste foto’s worden tentoongesteld op meerdere locaties, onder meer in het Europees Parlement, en ze verschijnen in een boek met aan het onderwerp gerelateerde artikels.

Advertentie

Het reglement van deze fotowedstrijd vind je op de website burgersinactie.be, waar je jouw beelden ook kunt uploaden. De inzendingen worden beoordeeld door een vierkoppige jury rond de Belgische kunstenaar Charif Benhelima.

De nationale finale en prijsuitreiking vinden plaats op 9 maart op een nog onbekende plek.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.