Met de grote tentoonstelling Sense of Place gaat de tweejaarlijkse Summer of Photography officieel van start.

Met de grote tentoonstelling Sense of Place gaat de tweejaarlijkse Summer of Photography officieel van start. Op initiatief van Bozar slaan twintig partners de handen in elkaar om de Europese landschapsfotografie in kaart te brengen.

Om de twee jaar organiseert Bozar (het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten) een internationale biënnale voor fotografie en aanverwante media. De editie 2012 loopt onder het algemene thema 'landschap'. De tentoonstellingen in Bozar en bij de twintig partnerinstellingen tonen hoe breed dit thema door hedendaagse fotografen geïnterpreteerd wordt.

Duurste foto ter wereld
De blikvanger is de grote tentoonstelling 'Sense of Place' in het Paleis voor Schone Kunsten, die 160 werken van 40 Europese fotografen toont. Curator Liz Wells, professor in Photographic Culture aan Plymouth University, bouwde de tentoonstelling op volgens drie grote Europese regio's, met name Noord, Centraal en Zuid.

Ze koos werk van jonge talenten maar ook van gevestigde namen als Massimo Vitali, Olafur Eliasson, Carl De Keyzer en Andreas Gursky. Van Gursksy is 'Der Rhein II' te zien, de duurste foto ter wereld sinds vorig jaar een afdruk geveild werd voor 4,3 miljoen dollar.

Niet alleen in Brussel
Dit jaar kan je voor de Summer of Photography niet alleen in Brussel terecht. Bozar verzamelde twintig partners die rond hetzelfde thema werken. Zo hoort ook de tentoonstelling 'Moments Before the Flood' van Carl De Keyzer tot het festivalprogramma.

Het FotoMuseum Provincie Antwerpen toont vanaf 22 juni een selectie uit de legendarische tentoonstelling 'From Here On' van Les Rencontres d'Arles. Het Musée de la Photographie in Charleroi exposeert dan weer strandfoto's die tussen 1890 en 1960 aan de Belgische kust werden gemaakt.

Alle info over de partnertentoonstellingen vind je op de website van de Summer of Photography.

Sense of Place
Paleis voor Schone Kunsten
Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
14 juni tot 16 september, dinsdag tot zondag van 10:00 tot 18:00; donderdag tot 21:00

De catalogus Sense of Place verscheen bij Bozarbooks en Uitgeverij Kannibaal; 256 blz., ISBN 9789491376122, 49,95 euro.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/24/121315_1.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/24/121315_2.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/24/121315_3.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/24/121315_4.jpg” caption=”Massimo Vitali, Riccione Dyptich.||Andreas Gursky, Rhein II. (Andreas Gursky/VG Bild-Kunst, Bonn/SOFAM 2012 Courtesy Sprüth)||Gerardo Custance Atienza, Guadalajara (Galerie Polaris, Paris)||Yenny Huber 48 stunden [Ljubljana]”]Website Summer of PhotographyWebsite Bozar

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.