Vlak na bekendmaking van de winnaars van 2012 is de wereldwijde fotocompetitie van de World Photography Organisation alweer geopend voor nieuwe inzendingen.

Vlak na bekendmaking van de winnaars van 2012 is de wereldwijde fotocompetitie van de World Photography Organisation alweer geopend voor nieuwe inzendingen.

Wil je meedingen naar de prijzen, dan kan je je aanmelden voor 4 januari 2013. Deelname is gratis en mogelijk voor iedereen.

De Sony World Photography Awards van 2013 bestaan uit een professionele wedstrijd voor serieuze fotografen, een open competitie voor amateurs en aparte categorieën voor studenten en voor junioren (onder 20). Ook zijn er prijzen voor filmers en voor gebruik van 3D in film of fotografie.

De winnende beelden worden eind april 2013 bekendgemaakt in Londen. Winnaars worden beloond met geldprijzen en fotografiemateriaal van sponsor Sony. Maar hun foto’s worden ook gebundeld in een boek, en ze zijn te zien op een expositie in Somerset House in Londen, in april en mei van volgend jaar.

Hoe je mee kunt doen, lees je op de website van de organisator, de World Photography Organisation.

Verslag in Shoot-special
De editie van 2012 kende ook een Belgische en Nederlandse winnaar, Manuel Geerinck en Rob Hornstra. Hun winnende foto’s vind je hier.

Een uitgebreid verslag van Shoot-hoofdredacteur Erik Derycke met de allermooiste foto’s lees je in de Shoot-special over portretfotografie die momenteel in de kiosk ligt.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.