De Brusselse Galerie Flore heeft een Europese primeur te pakken. Voor het eerst toont de Amerikaanse fotografe Nancy Coste haar foto's in Europa.

De Brusselse Galerie Flore heeft een Europese primeur te pakken. Voor het eerst toont de Amerikaanse fotografe Nancy Coste haar foto's in Europa.

Galerie Flore stelt een uitgebreide selectie van foto’s tentoon van de Amerikaanse Nancy Coste (°1969). Haar  uitzonderlijke foto’s worden op diasec gemaakt en worden slechts uitgegeven in twee exemplaren, wat zelden gebeurt in de wereld van de fotografie.

De New Yorkse Nancy Coste studeerde fotografie aan het Art Center College of Design in Pasadena. Ze werkte voor actualiteitenmagazines en modetijdschriften (GQ, Vogue Italië, Elle, Marie Claire, Arte Magazine…). Dat leidde haar van New York naar Parijs via Milaan en Santiago de Chili. Sinds 2006 is ze de officiële fotograaf van de president van Chili.

Blikvanger
Het Franse ministerie van Cultuur vroeg haar om mee te werken aan de ‘Rencontres pour l’Europe de la Culture’. Ze portretteerde daartoe in een studio van de Comédie Française gerenommeerde kunstenaars en bekende persoonlijkheden uit de wereld van de kunsten.

Nancy Coste heeft zich altijd geamuseerd met het vangen van de blik van mensen. Bekend of niet, haar modellen laten zich ontdekken in al hun bescheidenheid. Zo fotografeerde ze onder anderen Jeanne Moreau, Louis Schweitzer, aartshertog Rudolf van Oostenrijk, Jacky Ickx, Vivienne Westwood, Marianne Faithfull en Luciano Benetton.

Wat is diasec?
Diasec is een gepatenteerd technisch procedé. De  foto wordt met de beeldzijde gemonteerd tegen blinkende of gesatineerde plexiglasplaat. Het kleurcontrast wordt benadrukt en de foto krijgt extra diepte. Fijne details komen beter tot hun recht, vooral in de donkere partijen. De foto krijgt een extra bescherming op de rugzijde en wordt ook beschermd tegen vervuiling en vroegtijdige verkleuring.

Galerie Flore combineert de foto's van Nancy Coste met recent werk van het kunstenaarsduo ‘Arotin & Serghei’, dat bestaat uit de Weense kunstenaar Alexander von Arotin en de Russische kunstenaar Serhuei Victor Dubin. De kunstwerken van deze artiesten staan in dialoog met een selectie van Franse 18de-eeuwse meubelen en kunstvoorwerpen die de art nouveauwoning op drie verdiepingen etaleert.

Groepstentoonstelling Nancy Coste, Arotin & Serghei in Galerie Flore, van 23 april tot 16 juni, Dalstraat 40, 1050 Brussel. Open van maandag tot vrijdag van 14 uur tot 18 uur, en op afspraak op telefoonnummer 0486/267.262.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/17/119488_2.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/17/119488_3.jpg” caption=”De foto’s van Nancy Coste worden op slechts twee exemplaren geprint.||Nancy Coste print haar foto’s met het diasec-procedé.”]Nancy CosteGalerie Flore

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.