Skateboarden is de grote passie van fotograaf Thomas Sweertvaegher. Vrijdag 20 april opent in Gent een tentoonstelling met zijn opvallende skateboardfoto's.

Skateboarden is de grote passie van fotograaf Thomas Sweertvaegher. Vandaag opent in Gent een tentoonstelling met zijn opvallende skateboardfoto's.

Thomas Sweertvaegher (alias 'Switn') fotografeert sinds zijn zestiende zijn skate-vrienden, en bleef dat doen tijdens en na zijn studies aan de Academie in Gent. Over zijn fotografie vertelt Thomas: 'Wat ik doe is documenteren wat er rond me heen gebeurt. En doordat ik skate, is dat de skatewereld. Fotograferen om dingen niet te vergeten is het eigenlijk."

De expo 'Switn' is te zien in Fotogalerie Flinxo in Gent, van vrijdag 20 april tot zondag 20 mei. Flinxo is open op vrijdag en zaterdag van 10.30 tot 17.00, op zondag van 14.00 tot 17.00, en na afspraak.

SwitnFotogalerie Flinxo

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.