Fotograaf Edwin Giesbers legt in een nieuwe praktijkgids uit hoe en waar je de Nederlandse en Belgische natuur het best kunt fotograferen.

Fotograaf Edwin Giesbers legt in een nieuwe praktijkgids uit hoe en waar je de Nederlandse en Belgische natuur kunt fotograferen. Het boek verschijnt vandaag bij uitgever National Geographic.

In de Nederlandse en Belgische natuur liggen volop kansen voor fotografen. Maar wanneer kun je bijvoorbeeld het best op jacht gaan naar bepaalde dieren, en waar vind je ze? Hoe ga je om met het beperkte zonlicht in de winter? Hoe maak ik een silhouet bij een zonsondergang in de zomer?

Professioneel natuurfotograaf Edwin Giesbers legt het uit in het Handboek natuurfotografie Nederland & België. Hij richt zich op de spullen die je nodig hebt en de voorbereiding, en natuurlijk op de cameratechnieken, belichting en compositie. Hij doet dat aan de hand van voorbeelden per maand, steeds op een andere mooie plek in Nederland of België.

Giesbers' foto's werden onder meer gepubliceerd in National Geographic Magazine, BBC Wildlife Magazine, Terre Sauvage en Camera Natura. Hij reist de hele wereld over, maar Nederland is zijn belangrijkste werkterrein. Hij won meerdere eerste prijzen bij de European Nature Photographer of the Year en Nature's Best in Amerika.

In de volgende editie van Shoot magazine lees je een uitgebreid interview met Edwin Giesbers. Shoot nummer 19 verschijnt op 5 juni.

Handboek natuurfotografie Nederland & België, Edwin Giesbers; luxe paperback, 256 pagina's, prijs 24,90 euro, NUR 473, ISBN 978 90 488 1449 7, april 2012.

National Geographic BoekenEdwin Giesbers

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.