In de tentoonstelling Sense of Place in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel komen deze zomer ruim 40 fotografen aan bod. In het oeuvre van al deze fotografen speelt het landschap een belangrijke rol.

Summer of Photography bekijkt dit jaar een eeuwenoud genre, het landschap. In de hoofdtentoonstelling Sense of Place in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel komen ruim veertig Europese fotografen aan bod. In het oeuvre van al deze fotografen speelt het landschap een belangrijke rol.

Elke twee jaar organiseert het Paleis de Summer of Photography, een internationale biënnale die scherp stelt op fotografie en aanverwante media. Het festival toont niet alleen hedendaagse fotografie, maar ook de toekomstige beeldcultuur.

De tentoonstelling Sense of Place vormt met 160 werken het hart van Summer of Photography. Fotografen uit de 27 lidstaten tonen in Brussel hun visie op het landschap van hun land. De tentoonstelling werpt het licht op wat enerzijds het Europese landschap karakteriseert, en anderzijds op wat de verschillen zijn tussen de lidstaten.

Sense of Place brengt werk van jonge talenten samen met dat van internationaal gerenommeerde fotografen zoals Andreas Gursky uit Duitsland, Massimo Vitali uit Italië, Olafur Eliasson uit Denemarken, de Spanjaard Joan Fontcuberta en de Portugees Pedro Cabrita Reis. België wordt vertegenwoordigd door Carl De Keyzer (foto).

Bij de opening van de tentoonstelling op 14 juni is er ook een symposium rond Europese landschapsfotografie, met deelname van curator Liz Wells en de fotografen Massimo Vitali, Pedro Cabrita Reis, Celine Glanet (Frankrijk) en Vessalina Nikolaeva (Bulgarije).

Sense of Place duurt van 14 juni tot 16 september, de toegang kost 8 euro. Summer of Photography vindt op meerdere locaties plaats, onder meer ook in Antwerpen, Charleroi, Knokke en Oostende. Voor meer informatie kijk je op summerofphotogaphy.be.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.