De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren toont in de Botanique in Brussel een selectie van zijn foto's onder de titel Belgicum.

De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren toont in de Botanique in Brussel een selectie van zijn foto’s onder de titel Belgicum. De ongeveer 120 portretfoto’s in een heel persoonlijke zwart-witstijl geven een beeld van een onverwacht België, een land waarvan we de onbekende kantjes herontdekken.

Zijn blik op België getuigt van een menselijke benadering, die aandacht besteedt aan de knipoogjes maar ook aan de diversiteit van een maatschappij, met gezichten die rijk zijn aan verhalen en levens. De tentoonstelling wordt vergezeld van een schitterende catalogus met een tekst van David Van Reybrouck. De tentoonstelling loop van 4 juni tot 9 augustus.

De tuin van de Botanique vormt het decor voor een tentoonstelling van 25 fotografen. In de Galerie van de Botanique kan je dan weer terecht voor een blik achter de schermen van het fotomagazine View. Er zijn ook foto’s te zien van ondermeer Araku Nobuvoshi, Philippe Dollo, Marie-Françoise Plissart en anderen.

 

BotaniqueView Magazine

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.