Bijna alle nieuwe camera's hebben een videofunctie. Nikon wil dat benadrukken en houdt daarom voor de tweede keer het Nikon Film Festival in Belgiƫ.

Filmen met je fototoestel wint aan populariteit. Al was het alleen maar omdat bijna alle nieuwe camera’s een videofunctie hebben.

Nikon wil vooral dat laatste benadrukken en houdt daarom voor de tweede keer het Nikon Film Festival in België.

Filmmakers kunnen deze zomer hun eigen korte film inzenden om kans te maken op de Jury- of Publieksprijs. Kort wil zeggen dat je creatie maximaal 200 seconden lang mag zijn en minimaal 30 seconden moet duren.

Advertentie

De winnende filmpjes worden beloond met Nikonmateriaal, én ze worden vertoond tijdens het Filmfestival van Gent.

Juryprijs: 10.000 euro
Win je de Juryprijs, dan verdien je tienduizend euro aan Nikonspullen. Je inzending is dan als beste beoordeeld door comédienne Laurence Bibot, de regisseurs Wannes Destoop en Méryl Fortunat-Rossi, Céline Masset van het Kortfilmfestival van Brussel, Patrick Duynslaegher van het Festival van Gent en door Valérie Pierre van Nikon Belux.

Zij kijken naar de kwaliteit van het scenario, de fotografie, de regie en de technische kwaliteit van het filmpje.

Publieksprijs: 5.000 euro
Voor de Publieksprijs kun je zelf stemmen, via de website nikonfilmfestival.be. Dat kan tot 31 augustus. Van de dertig filmpjes met de meeste stemmen maakt een jury een top 20, die opnieuw aan het publiek wordt voorgelegd. Van 15 tot 30 september kan dan op deze twintig korte films worden gestemd.

De winnaar van de Publieksprijs verdient vijfduizend euro aan Nikonmateriaal en wordt bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking van het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen in Gent, waar de winnende filmpjes ook vertoond zullen worden.

Alleen nieuwe creaties
Het is voor de tweede keer dat Nikon deze wedstrijd houdt, in samenwerking met genoemde filmfestivals. Vorig jaar kwamen er 150 inzendingen binnen.

De filmpjes voor dit jaar mogen niet eerder vertoond zijn, dus oude inzendingen maken geen kans. Ook moeten de filmpjes gemaakt zijn met een digitale camera. Meedoen is mogelijk tot 26 augustus, eveneens via nikonfilmfestival.be.

NikonNikon Film Festival

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.