Panasonic blijft lustig met nieuwe fototoestellen strooien. Nu onthult het de Lumix GX7, zijn eerste systeemcamera met ingebouwde beeldstabilisatie.

Panasonic blijft lustig met nieuwe fototoestellen strooien. Nu onthult het de Lumix GX7, zijn eerste systeemcamera met ingebouwde beeldstabilisatie.

Wie de benaming en nummering van Panasonic-camera’s kan volgen, mag het zeggen. Het Japanse merk heeft MicroFourThirds-toestellen in vier smaken: de eenvoudige GF-reeks voor wie overstapt van een compact, G voor een traditioneel design, GH voor videoliefhebbers en GX voor als je uitgebreide instelmogelijkheden wenst.

In die laatste, hogere categorie heeft Panasonic de nog geen twee jaar oude GX1. Deze krijgt nu een opvolger, die onverklaarbaar een paar nummers overslaat.

Advertentie

Kantelbare zoeker met oogsensor
De GX7 heeft in tegenstelling tot zijn voorganger wel een elektronische zoeker, die je zelfs 90 graden kunt kantelen. Je kunt er dus van bovenaf inkijken als je de camera lager wilt houden. Deze zoeker heeft een zeer hoge resolutie en is voorzien van een oogsensor, die de autofocus activeert. Eveneens kantelbaar, naar boven en naar beneden, is het lcd-scherm aan de achterzijde, dat als touchscreen kan fungeren.

Dankzij de beeldstabilisator in de body kun je objectieven van andere fabrikanten stabiliseren. Wanneer je gewoon een nieuwe Panasonic-lens gebruikt, schakelt de camera vanzelf over op de stabilisatie in die lens (OIS).

Betere sensor
De helemaal vernieuwde beeldsensor (16 megapixel) biedt volgens Panasonic een verbetering van 10% in detail en kleurverzadiging, en veroorzaakt nauwelijks ruis. De camera beschikt over wifi en NFC voor draadloze verbinding met een tablet of smartphone. Filmen is mogelijk in full HD, in MP4- of AVCHD-formaat en met stereogeluid.

De Lumix GX7 komt in september in zilver en zwart op de markt voor 1.000 euro. Met zoomlens (14-42mm) wordt dat honderd euro meer. Wil je de pancakelens van 20mm er standaard op, dan betaal je 1.200 euro.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/31/131918_gx7sslant20.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/31/131918_gx7srear.jpg” caption=”De Lumix GX7 is een hoog geklasseerde systeemcamera van Panasonic.||Zoeker en scherm van de Panasonic GX7 zijn kantelbaar.”]

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.