Panasonic heeft zijn nieuwste systeemcamera klaar. De Lumix DMC-G6 heeft net als zijn voorganger een 16 megapixel beeldsensor in het MicroFourThirds-formaat.

Panasonic heeft zijn nieuwste systeemcamera klaar. De Lumix DMC-G6 heeft net als zijn voorganger een 16 megapixel beeldsensor in het MicroFourThirds-formaat.

De nieuwe beeldprocessor moet ervoor zorgen dat er minder ruis bij hoge gevoeligheden optreedt. De functie Low Light AF maakt scherpstellen bij weinig licht makkelijker.

Systeemcamera's worden steeds meer gebruikt om te filmen, en de videomogelijkheden van de G6 werden dan ook verbeterd. De camera kan filmen in full HD 1080/50p, met de optie om de 'filmische' framerate van 24 beelden per seconde vast te leggen.

Advertentie

De G6 bevat een uitklapbaar 3-inchscherm, maar ook een elektronische zoeker met een helder en scherp oledscherm. Net als de DMC-GF6 heeft de G6 wifi en NFC aan boord om beelden snel uit te wisselen.

Edelcompactcamera
Samen met de Lumix DMC-G6 kondigt Panasonic een nieuwe premium-compactcamera aan. De LF1 bevat een 12-megapixelsensor en een niet-verwisselbare lens met een zoombereik van 28-200mm in kleinbeeldequivalent. In groothoekstand heeft de lens een maximaal diafragma van f/2. Filmen kan de LF1 in full HD 1080/50i.

De DMC-LF1 bevat een 3-inchscherm maar ook een elektronische zoeker. Om je compositie te bepalen kan je verschillende hulprasters oproepen, waaronder Rule of Thirds Offset, Diagonal Lines, Tunnel, Radiation 1, Radiation 2 en S-Shape. Via de Control Ring op de lens kan je snel het diafragma, de sluitertijd of de zoom instellen.

De richtprijzen en data waarop beide toestellen beschikbaar zullen zijn, werden nog niet meegedeeld.

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.