Een sprookjesachtige foto van een feetje in een schommel. Goed voorbereid, want de haarklemmetjes, de bloemenslingers en de kleding passen prachtig bij elkaar.

Een sprookjesachtige foto van een feetje in een schommel. Goed voorbereid, want de haarklemmetjes, de bloemenslingers en de kleding van het meisje passen prachtig bij elkaar.

De foto is gemaakt met een zeer groot diafragma. Doordat je perfect hebt scherpgesteld op het gezicht worden met f/2,0 alle andere elementen onscherp, zelfs de handjes al. De mooie ogen van het kind met droevige boogjes maken zo erg veel indruk.

Ook is de foto goed bewerkt, de kleurverzadiging is teruggebracht tot op het juiste punt voor een mooie sfeer. Wel ligt het rechterhandje bijna tegen de rand van de foto aan, en ook wordt het jurkje onderaan rommelig.

Advertentie

Ik zou er daarom toch een horizontale of vierkante uitsnede van maken, waarbij de strik binnenboord blijft. Zo wordt de kijker ook meteen ontvoerd door de blik van het fotomodel.

(Canon EOS 5D Mark II, f/2,0, 1/320, 135mm)


Beoordeeld door Shoot-redacteur Ton Hermans. Hij let vooral op compositie, verhaal en originaliteit.

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.