Ver reizen voor een exotische foto? Dat is niet nodig. Met een macrolens ontdek je de bonte taferelen in je eigen omgeving. Bijvoorbeeld je tuin.

Ver reizen voor een exotische foto? Dat is niet nodig. Met een macrolens ontdek je de bonte taferelen in je eigen omgeving, bijvoorbeeld je tuin.

In de vorige editie van Shoot magazine deden we de oproep om de 'natuur in de stad' te zoeken en te fotograferen. Dat heb je hier zeer goed gedaan. "Anders dan op een verre safari vind je in je directe omgeving de meest fantastische diertjes waar je meestal zomaar aan voorbij loopt", zo schrijf je ons.

Het doet ons deugd dat we je met de Shoot Challenge kunnen inspireren en op nieuwe ideeën brengen.

Advertentie

De vignettering (donkere vlekjes) in de linkerhoeken zou je simpel kunnen wegsnijden, je verstoort de compositie er nauwelijks door.

Waar je ook makkelijk iets aan kunt doen zijn de vele witte stipjes in het rood rondom de slak. Die zijn hierboven nauwelijks te zien, maar als je de originele foto al een beetje vergroot, worden ze heel goed zichtbaar.

Die stipjes zijn eenvoudig weg te fotoshoppen, bijvoorbeeld met de spot healing brush tool.

Dat is wel een nadeel aan macrofotografie, maar in dit geval is het eenvoudig te verhelpen.

(Canon EOS 5D Mark II, f/5.0, 1/1600s, 100mm.)

Beoordeeld door Shoot-redacteur Ton Hermans.

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.