Het Solar Dynamics-observatorium van de NASA vangt HD-beelden van een dramatische zonnevlam.

Het Solar Dynamics-observatorium van de NASA vangt HD-beelden van een dramatische zonnevlam.

NASA geeft beelden en een filmpje vrij van hete gassen die van het oppervlak van de zon de ruimte in worden geblazen. Gelukkig niet in onze richting. De beelden tonen een zonnevlam aan de oostkant van de zon. Aangezien de vlam niet onze richting uit komt, wordt het luchtverkeer niet gestoord.

De zon staat voor een periode van hoge activiteit, wat betekent dat de kans op een plasmawolk hoger is. Deze uitstoot van magnetische golven en materie met hoge energie kan interageren met het magnetische veld van de aarde.

Advertentie

Om die reden zie je bijvoorbeeld het noorderlicht. Op het ‘juiste’ moment kan zo’n uitstoot en de beïnvloeding van ons magnetisch veld satellietcommunicatie, luchtverkeer en zelfs het stroomnet storen.

De gebeurtenis die NASA wist te filmen is op moment van schrijven nog steeds aan de gang. De beelden kun je hier op Flickr bekijken.

 

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.